Ultimele articole publicate in blogul nostru

Windows 10 utilizat ca server

În acest articol vom explica, pas cu pas, ce anume trebuie să facem pentru a configura un calculator cu Windows 10 ca server pentru Nexus ERP si baza de date MS SQL. Poate fi Windows 10 versiunea Pro, Enterprise sau chiar Home.

De asemenea, tot aici ne vom lămuri când trebuie să folosim Windows 10 pe un server si când nu trebuie și când trebuie să folosim un server asamblat din componente și când trebuie să folosim un server brand (HP, Dell, Intel etc).

1. Dezactivăm programele care rulează la pornire, rămân rezidente și nu ne sunt necesare

Unul dintre motivele pentru care Windows 10 poate fi lent este că avem prea multe programe care rulează în fundal - programe pe care niciodată nu le vom utiliza sau pe care le utilizăm rareori. Identificăm programele care nu ne sunt necesare și le dezactivăm pornirea automată la deschiderea calculatorului sau chiar le dezinstalăm definitiv acolo unde este cazul.

Vom începe prin lansarea Task Manager: Apăsăm Ctrl-Shift-Esc sau facem clic dreapta pe colțul din dreapta jos al ecranului și selectăm din meniul care se deschide Task Manager. Dacă Task Manager se lansează ca o aplicație compactă fără opțiunea File, facem clic pe "More details" în partea de jos a ecranului. Managerul de activități va apărea apoi în întreaga sa glorie. Există multe lucruri pe care le putem face aici, dar ne vom concentra doar pe închiderea programelor inutile care rulează la pornire.

Facem clic pe tabul Startup. Vom vedea aici o listă a programelor și serviciilor care se lansează când pornim Windows. În listă se află numele fiecărui program, precum și editorul său, indiferent dacă este activat pentru a fi rulat la pornire, și o coloană "Startup impact", care ne arată cât de mult încetinește acel program Windows 10 atunci când sistemul pornește.

Pentru a opri lansarea unui program sau a unui serviciu la pornire, facem clic dreapta pe el și selectăm "Disable". Acest lucru nu dezactivează programul în întregime; doar îl împiedică să se mai lanseze la pornire - putem rula oricând aplicația manual. De asemenea, dacă decidem mai târziu că dorim să revenim lansarea la pornire, putem reveni la această zonă a Managerului de activități, facem clic dreapta pe aplicație și selectăm "Enable".

Putem deci utiliza Task Manager pentru a obține informații despre programele care se lansează la pornire și pentru a dezactiva orice nu avem nevoie.

Task Manager ne ajută să obținem informații despre programele necunoscute. Facem clic dreapta pe un element și selectăm Proprietăți pentru a obține mai multe informații despre acesta, inclusiv locația acestuia pe hard disk, dacă are o semnătură digitală și alte informații, cum ar fi numărul versiunii, dimensiunea fișierului și ultima modificare a acestuia.

Putem, de asemenea, să facem clic dreapta pe element și să selectam "Open file location" sau "Search online" și Bing se va lansa apoi afișând link-uri către site-uri cu informații despre programul căutat.




Urmăriți-ne și pe rețelele sociale: