Veniturile bugetarilor nu vor fi diminuate

Veniturile bugetarilor nu vor fi diminuate
Seful Executivului a subliniat ca veniturile salariale ale profesorilor nu vor suferi niciun fel de diminuare
Primul-ministru: Veniturile bugetarilor nu vor fi diminuate odata cu aplicarea legii unice de salarizare

„Odata cu intrarea in vigoare a Legii salarizarii unice, respectiv 1 ianuarie 2010, nici un salariat din Romania care lucreaza la stat nu va suferi o diminuare a veniturilor salariale”, a afirmat Primul-ministru Emil Boc, la finalul Sedintei de Guvern.

Seful Executivului a subliniat ca veniturile salariale ale profesorilor nu vor suferi niciun fel de diminuare odata cu intrarea in vigoarea a legii salarizarii unitare si a facut apel la cadrele didactice sa ia act de declaratiile oficiale pe aceasta tema ale primului-ministru, ale ministrului muncii si ministrului educatiei. De asemenea, premierul a precizat ca nici in luna octombrie cadrele didactice nu vor suferi o diminuare a veniturilor, a sporurilor, de care beneficiaza in prezent. „Potrivit Legii salarizarii unice, cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de o crestere mai accelerata a salariilor, peste media de 56% cat este pe sistem in perioada de aplicare si implementare a Legii salarizarii unice. Nu se pune problema diminuarii veniturilor salariale”, a asigurat Primul-ministru.

De asemenea, premierul a reafirmat ca, incepand cu 1 octombrie, pensia sociala minima va fi majorata de la 300 la 350 de lei, masura de care vor beneficia peste 900.000 de pensionari. „Tot de la 1 octombrie, celelalte pensii vor creste cu 2%, dupa ce au mai fost majorate cu 3% incepand cu 1 mai. Nu sunt incluse in aceasta majorare pensiile speciale”, a mai precizat Primul-ministru. Seful Executivului a dat asigurari ca exista resursele financiare pentru acoperirea costurilor legate de majorarea pensiei sociale si de majorarea cu 2% a celorlalte pensii din sistemul public.


Data publicarii: 01.10.2009
Categorie: Finante si Banci
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
123Host.Ro
Comanda Domeniu .RO cu 24,78 €
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
Nexus BeautyCenterSoft
Soft: Salon, Frizerie, SPA, Gym
Vrei sa stii ce face?
www.nexusmedia.ro
Nexus Retail
Informatizare completa Magazin
Supermarket, Statie de benzina
www.nexusmedia.ro
Domenii Web .RO
24,78 € impreuna cu gazduire
29,99 € fara gazduire
www.123host.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro