Masuri privind organizarea si desfasurarea referendumului

Masuri privind organizarea si desfasurarea referendumului
Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta privind organizarea si desfasurarea referendumului
Guvernul a adoptat astazi o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, pentru a reglementa cateva elemente in vederea organizarii referendumului solicitat de presedintele Romaniei, pe tema parlamentului unicameral, a anuntat Primul-ministru Emil Boc la finalul Sedintei Executivului.

Seful Executivului a afirmat ca noul act normativ permite ca referendumul sa se realizeze in cadrul acelorasi sectii de votare in care se desfasoara scrutinul pentru alegerea Presedintelui Romaniei, in situatia in care cele doua procese se desfasoara simultan. “Dam posibilitatea ca in aceleasi sectii de votare, si cu utilizarea acelorasi birouri electorale, sa se realizeze si alegerile prezidentiale si referendumul pentru parlamentul unicameral; asta inseamna o economie la bugetul de stat de aproximativ 11 milioane euro,” a precizat Emil Boc.

O alta prevedere a ordonantei de urgenta adoptate astazi impune un termen in care Parlamentul sa se pronunte prin aviz consultativ cu privire la decizia sefului statului de a organiza un referendum consultativ pe o problema de interes national, a declarat primul-ministru Emil Boc. “In acest moment, in lege nu exista un termen in care Parlamentul sa se pronunte, ceea ce practic ar putea pune in dificultate aplicarea unei prevederi constitutionale si a unei prerogative care apartine sefului statului. Am precizat doar ca, prin lege se stabileste ca intr-un anumit interval de timp - 20 de zile - Parlamentul sa dea un raspuns cu privire la initiativa sefului statului. Avizul pozitiv sau negative ramane la latitudinea Parlamentului ca for legislativ suprem al poporului roman”, a mai afirmat Seful Executivului.


Data publicarii: 01.10.2009
Categorie: Politica
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
123Host.Ro
Comanda Domeniu .RO cu 24,78 €
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
Nexus BeautyCenter
Soft Salon,Frizerie,SPA,Gym
Vrei sa stii cu ce te ajuta?
www.nexusmedia.ro
Soft Restaurant
Bine ati venit! Va rog sa intrati..
Cu ce va servim?
www.nexusmedia.ro
Nexus Restaurant
Solutie: Restaurant,Bar,Gelaterie,
FastFood,Catering * Touch&PDA
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro