Guvernul Emil Boc a cazut

Guvernul Emil Boc a cazut
Pentru prima oara, in ultimii 20 de ani, o motiune de cenzura la adresa guvernului a fost validata prin vot de catre parlamentarii opozitiei
Dupa votarea motiunii de cenzura domnul prim-ministru Emil Boc a declarat presei urmatoarele:
Guvernul a cazut pentru ca a vrut sa elimine pensiile parlamentarilor si celelalte pensii care nu au la baza principiul contributivitatii.

Am spus de multa vreme ca este o onoare pentru un guvern sa cada atunci cand promoveaza o adevarata lege a reformei pensiilor, o lege pe care o asteapta 22 de milioane de romani si distruge privilegiile unora care s-au obisnuit in aceasta tara sa aiba beneficii fara contributii. De fapt, astazi, majoritatea PNL-PSD a adoptat aceasta motiune de cenzura pentru a fi siguri ca nu-si pierd privilegiile parlamentarii de la cele doua partide.

Pensiile parlamentarilor raman in continuare dar, le spun foarte direct, nu pentru mult timp, fiindca valul a fost pornit si nu va fi oprit iar ei vor pierde pensiile privilegiate, pe care, repet, astazi Romania nu isi permite sa le acorde parlamentarilor.

Noi am pierdut o batalie dar nu si razboiul. PD-L va ramane, in continuare, consecvent acestor principii de a promova dreptatea, onestitatea, bunul simt in ceea ce priveste utilizarea banului public, fie ca e vorba de salarii, fie ca e vorba de pensii. Acest guvern pe care il reprezint - si le multumesc tuturor colegilor pentru efortul pe care l-au depus - iata, in numai in noua luni de zile a facut reforme pe care altii nu le-au facut in 20 de ani.

Astazi, este adevarat, am atins musuroaiele de interese de la PSD si PNL in ceea ce priveste pensiile privilegiate. Dar ne uitam in ochii romanilor si le spunem: am eliminat salariile de lux, am eliminat agentiile, reducandu-le la jumatate, am redus cu 20% personalul din cabinetele demnitarilor. Ne-am atins si am vrut sa eliminam pensiile de lux: astazi am fost opriti, dar nu pentru mult timp, pentru ca ceea ce este bun si corect nu va putea fi oprit in aceasta tara. Am dat doua coduri juridice, Codul Penal si Codul Civil; am dat o lege a salarizarii unitare in Romania, care elimina discrepantele asa cum erau acestea in sectorul public; am dat o lege a educatiei nationale, care schimba din temelii sistemul educational. Sunt lucruri de care sunt mandru, impreuna cu guvernul pe care-l reprezint, ca le-am facut.

Viata merge mai departe si guvernul, firesc, potrivit Constitutiei, isi continua activitatea pana la depunerea juramantului de catre noul guvern. Acesta este mecanismul constitutional.Data publicarii: 13.10.2009
Categorie: Politica
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Sistem de Nano filtrare apa Chanson
SoftWare Parc Auto
Auto*Utilaje*Tarife*Consumuri
Alarme si atentionari configurabile
www.nexusmedia.ro
Soft Restaurant
Bine ati venit! Va rog sa intrati..
Cu ce va servim?
www.nexusmedia.ro
Nexus ERP
Solutie ERP Completa
Preia Controlul Afacerii Tale!
www.nexusmedia.ro
Nexus Service Auto
Solutie Informatizare Service-Auto
PreComanda, Istoric,Tarife,Factura
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro