Emil Boc: "Am asigurat fondurile pentru plata salariilor cadrelor didactice"

Emil Boc: "Am asigurat fondurile pentru plata salariilor cadrelor didactice"
Guvernul a asigurat resursele necesare pana la sfarsitul anului pentru plata drepturilor salariale acordate cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, a afirmat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei Executivului.
Premierul Emil Boc a precizat ca a fost adoptata o Hotarare prin care Executivul a decis alocarea sumei de 260 de milioane de lei. Din aceasta suma, 90 de milioane de lei provin din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, iar 170 de milioane de lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate.

"Pe baza analizei pe care am efectuat-o la Ministerul Educatiei si in urma discutiilor cu Ministerul Finantelor am suplimentat sumele aferente pentru plata salariilor profesorilor din 29 de judete, astfel incat sa nu existe probleme cu asigurarea resurselor financiare pentru plata drepturilor salariale ale profesorilor din toate judetele tarii, pana la sfarsitul anului”, a declarat primul-ministru.

Judetele avute in vedere sunt: Alba, Buzau, Caras, Calarasi, Cluj, Constanta, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Neamt, Valcea, Arad, Arges, Bacau, Bistrita Nasaud, Brasov, Braila, Covasna, Maramures, Olt, Salaj, Sibiu, Suceava, Timis, Vaslui, Vrancea si municipiul Bucuresti.

Seful Executivului a mentionat ca potrivit statutului pe care il are Guvernul in urma hotararii de ieri a Parlamentului, in baza Legii 90/2001, Executivul continua sa indeplineasca acte cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice fara a promova insa politici noi.


Data publicarii: 15.10.2009
Categorie: Politica
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Sistem de Nano filtrare apa Chanson
Nexus BeautyCenterSoft
Soft: Salon, Frizerie, SPA, Gym
Vrei sa stii ce face?
www.nexusmedia.ro
Nexus Invoice.POS
Solutie facturare integrata
Magazine si Depozite.
www.nexusmedia.ro
Nexus Certificari
Solutie destinata Certificator
de calitate (iso, haccp, etc)
www.nexusmedia.ro
Nexus Salarii
Totul despre salarii,
raportari si declaratii
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro