Emil Boc: "Am asigurat fondurile necesare pentru plata primei transe a subventiei pe cap de animal"

Emil Boc: "Am asigurat fondurile necesare pentru plata primei transe a subventiei pe cap de animal"
Guvernul a alocat in sedinta de astazi, suma 160 milioane lei, de la Fondul de Rezerva la dispozitia Guvernului, in vederea acordarii primei transe din subventia pe cap de animal in sectorul zootehnic, pentru specia bovine.
„Toti fermierii care sunt in aceasta situatie - este vorba de 224.000 beneficiari - vor primi o subventie de 200 lei pe cap de animal, subventie ce reprezinta prima transa, adica 35% din plafonul maxim pe care fermierii il pot primi ca subventie pe cap de animal”, a declarat primul-ministru in exercitiu Emil Boc.

Fondurile totale necesare pentru acordarea acestor subventii se ridica la 260 milioane lei, din care 100 milioane lei sunt alocati din bugetul Ministerului Agriculturii, pentru acei fermieri care au minim 3 bovine in proprietate.

Guvernul va asigura, de asemenea, resursele financiare necesare mentinerii plafonului de 615 lei pe membru de familie in vederea acordarii de ajutoare, in perioada de iarna, pentru incalzirea locuintelor populatiei cu venituri reduse.

In urma solicitarii Guvernului, Parlamentul a aprobat deja, in comisiile de specialitate, amendamentele propuse, astfel incat primariile pot sa primeasca in continuare cereri de la cetateni pentru acordarea acestor ajutoare in limita plafonului de 615 lei pe membru de familie, adica la acelasi nivel cu cel de anul trecut, a precizat primul-ministru in exercitiu.

Compensarea facturii se va face intre 40 si 90 la suta, in functie de venitul pe membru de familie, dar in limita plafonului de 615 lei.Data publicarii: 21.10.2009
Categorie: Agricultura
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Nexus Certificari
Solutie destinata Certificator
de calitate (iso, haccp, etc)
www.nexusmedia.ro
Nexus ERP
Solutie ERP Completa
Preia Controlul Afacerii Tale!
www.nexusmedia.ro
Nexus Retail
Informatizare completa Magazin
Supermarket, Statie de benzina
www.nexusmedia.ro
Nexus BeautyCenter
Soft Salon,Frizerie,SPA,Gym
Vrei sa stii cu ce te ajuta?
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro