Uniunea Europeana recomanda sa un se suprapuna un referendum cu un scrutin electoral

Uniunea Europeana recomanda sa un se suprapuna un referendum cu un scrutin electoral
PSD ramane consecvent opiniei pe care a promovat-o inca din anul 2005 in ceea ce priveste un Parlament unicameral.
Ideea unui Legislativ format dintr-o singura camera, care sa aiba un numar corespunzator de parlamentari nu este o idee noua in societatea romaneasca, este o idee mai veche, care s-a bucurat de sustinerea PSD inca din anul 2005.

Modificarea Constitutiei este insa o tema mult prea importanta, mult prea serioasa si cu implicatii grave, pentru a o aborda in contextul campaniei pentru alegerile prezidentiale. Aceasta discutie trebuie purtata tinand cont si de recomandarile europene: niciodata alegerile nu trebuie suprapuse cu un referendum. In plus, din anul 2013, atunci cand vom avea unitati administrativ-teritoriale care sa corespunda regiunilor, vom avea nevoie de o Camera Superioara a Parlamentului care sa reprezinte aceste regiuni.

In acest context, referendumul pe care il propune presedintele Traian Basescu nu are niciun efect juridic, ci poate avea, cel mult un efect politic, acela de a ne concentra atentia pe altceva decat pe alegerea presedintelui. Initierea unui referendum de catre Traian Basescu nu este in niciun fel similar cu demararea procedurii de revizuire a Constitutiei.

Modificarea Constitutiei se poate face doar prim procedura prevazuta de Constitutie, iar daca seful statului nutreste o grija reala fata de reforma constitutionala, atunci cu siguranta ca ar fi sesizat Guvernul Boc pe aceasta tema in ultimele noua luni.

Votul negativ pe care parlamentarii PSD l-au acordat avizului privind convocarea referendumului in aceeasi zi a alegerilor prezidentiale nu implica in niciun fel faptul ca reprezentantii PSD nu sunt de acord cu un Legislativ unicameral, sau cu un numar redus de parlamentari. Votul negativ al reprezentantilor PSD este motivat de faptul ca noi dorim ca pe 22 noiembrie si pe 6 decembrie trebuie sa avem alegeri pentru functia suprema in stat si nu alte demersuri electorale care nu pot sa ne duca decat dincolo de subiectul care trebuie supus votului poporului: alegerea unui nou presedinte.


Data publicarii: 22.10.2009
Categorie: Politica
Emitent stire: Partidul Social Democrat
Sursa preluare stire: http://www.psd.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Apa alcalina ionizata Chanson Miracle MAX
Nexus BeautyCenterSoft
Soft: Salon, Frizerie, SPA, Gym
Vrei sa stii ce face?
www.nexusmedia.ro
Comanda Domeniu Web
24,78 € domeniu .RO
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
Nexus Retail
Informatizare completa Magazin
Supermarket, Statie de benzina
www.nexusmedia.ro
Nexus Invoice.POS
Solutie facturare integrata
Magazine si Depozite.
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro