Emil Boc: Romania ramane acelasi aliat de incredere al SUA

Emil Boc: Romania ramane acelasi aliat de incredere al SUA
Primul-ministru in exercitiu, Emil Boc, a avut o intrevedere la Palatul Victoria cu vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, care efectueaza o vizita oficiala in Romania.
Principalele subiecte aflate in atentia oficialilor au fost cooperarea economica romano-americana, Programul de acordare de vize pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in SUA - Visa Waiver Program, precum si probleme privind securitatea si cooperarea regionala, cooperarea in cadrul NATO si in Afganistan si amplasarea noului sistem de aparare antiracheta.

„Romania ramane acelasi aliat de incredere al Statelor Unite, iar actiunile externe sustinute pana acum de autoritatile romane dovedesc acest angajament. Politica externa a tarii va ramane aceeasi”, a afirmat primul-ministru in exercitiu Emil Boc, in cadrul intrevederii.

Unul dintre subiectele importante abordate de cei doi oficiali s-a referit la amplasarea scutului anti-racheta. In acest context, premierul in exercitiu a subliniat ca autoritatile romane apreciaza noua abordare a SUA pentru ca acorda o mai mare importanta dezvoltarii scutului anti-racheta al NATO, capabil sa acopere tot teritoriul aliat, prin urmare si Romania.

In ceea ce priveste procesul de mentinere a pacii din Afganistan, aflat sub mandat NATO, primul-ministru in exercitiu a dat asigurari ca trupele romanesti vor ramane in Afganistan pana la atingerea obiectivelor propuse iar in acest context vicepresedintele american si-a aratat toata aprecierea fata de trupele romanesti.

Premierul in exercitiu a subliniat importanta continuarii cooperarii economice dintre cele doua state, incurajand investitiile americane in Romania, si a propus vicepresedintelui american organizarea unui Forum de afaceri Romano-American, la inceputul anului urmator, in vederea promovarii pietei romanesti si a produselor romanesti pe piata americana.

In ceea ce priveste acordarea de vize pentru cetatenii romani, primul-ministru in exercitiu Emil Boc a aratat ca Romania a facut progrese semnificative pentru atingerea criteriilor tehnice de acces si a subliniat ca autoritatile romane sunt dispuse sa continue cooperarea cu autoritatile americane competente, in special cu Ambasada SUA la Bucuresti, pentru informarea cetatenilor romani cu privire la exigentele procesului de analizare a cererilor de viza.

Data publicarii: 23.10.2009
Categorie: Politica
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Apa alcalina ionizata Chanson VS 70
Nexus ERP
Solutie ERP Completa
Preia Controlul Afacerii Tale!
www.nexusmedia.ro
Nexus Salarii
Totul despre salarii,
raportari si declaratii
www.nexusmedia.ro
Comanda Domeniu Web
24,78 € domeniu .RO
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
Nexus Health
Solutie Software Integrata
Laboratoare Analize Medicale
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro