Masuri pentru organizarea referendumului national din 22 noiembrie

Masuri pentru organizarea referendumului national din 22 noiembrie
Guvernul in exercitiu a adoptat doua Hotarari de Guvern pentru organizarea in bune conditii a referendumului national din data de 22 noiembrie 2009, la care romanii sunt asteptati sa se pronunte cu privire la trecerea la parlament unicameral
„Dupa cum stiti, referendumul privind subiecte de interes national sunt convocate de Presedintele Romaniei prin decret prezidential, iar Guvernul are responsabilitatea de a stabili masurile tehnico-organizatorice pentru desfasurarea acestora”, a declarat purtatorul de cuvant, precizand faptul ca Executivul a adoptat astazi doua acte normative prin care se reglementeaza detaliile tehnice de organizare a referendumului, simultan cu scrutinul pentru alegerea presedintelui Romaniei.

Ministrul in exercitiu, Vasile Blaga, a explicat ca pentru referendum vor fi doua buletine de vot, respectiv: unul pentru prima intrebare - „Sunteti de acord cu trecerea la un Parlament unicameral in Romania ?” - si al doilea buletin de vot pentru intrebarea: „Sunteti de acord cu reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane ?”. Aceasta masura a fost luata pentru situatiile in care cetatenii cu drept de vot doresc sa se pronunte doar asupra uneia dintre cele doua intrebari.

„Cheltuielile sunt mici, doar 440.000 de lei pentru buletinele de vot. In total, cheltuielile suplimentare sunt de 2,477 milioane de lei”, a precizat ministrul in exercitiu al Administratiei si Internelor.

A doua Hotarare adoptata de Guvern s-a referit la modelul copiei de pe lista electorala permanenta, modelul tabelului electoral ce va fi completat cu datele cetatenilor care isi exercita dreptul de vot la alte sectii de votare decat cele la care sunt arondati conform domiciliului sau sunt omisi din listele electorale permanente, modelul tabelului electoral ce va fi completat cu datele alegatorilor care vot vota la urna speciala.

Acest act normativ completeaza, de asemenea, declaratia pe proprie raspundere pe care o dau cetatenii care voteaza in alte sectii decat cele la care sunt arondati. Astfel, pe langa mentiunea ca nu au mai votat intr-o alta sectie de votare pentru alegerea presedintelui, se adauga precizarea ca nu si-au mai exprimat votul nici pentru referendum.


Data publicarii: 24.10.2009
Categorie: Politica
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Apa alcalina ionizata Chanson Miracle MAX
123Host.Ro
Comanda Domeniu .RO cu 24,78 €
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
SoftWare Parc Auto
Auto*Utilaje*Tarife*Consumuri
Alarme si atentionari configurabile
www.nexusmedia.ro
Nexus Invoice.POS
Solutie facturare integrata
Magazine si Depozite.
www.nexusmedia.ro
Nexus Analyst
Bilant, Bugete, Centre de profit
Cash-Flow, Indicatori economici
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro