Dacian Ciolos nominalizat pentru portofoliul agriculturii

Dacian Ciolos nominalizat pentru portofoliul agriculturii
Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat vineri noii comisari europeni, romanul Dacian Ciolos fiind nominalizat pentru postul de comisar european pentru Agricultura.
"Sunt extrem de fericit sa-l desemnez pe domnul Ciolos comisar pentru agricultura si dezvoltare regionala. Este de departe cel mai competent dintre toate numele pe care le-am primit pentru acest post. Daca va uitati la CV-ul lui, nu este nici o indoiala. Am vorbit cu el, stiu ca este foarte angajat in dosarul agriculturii, a lucrat toata viata in acest domeniu", a precizat Jose Manuel Barroso.

Nascut pe 27 iulie 1969, in Zalau, Dacian Ciolos a urmat cursurile Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, obtinand diploma de inginer horticultor in 1994. A urmat apoi studii de agronomie aprofundata, specializarea "Sisteme de productie si Dezvoltare rurala" la Ecole Nationale Superieure ...

Intre anii 2002-2003 a lucrat la Delegatia Comisiei Europene in Romania pe fondurile SAPARD si in perioada 2005-2007 a fost reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European.

Dacian Ciolos a facut parte timp de un an din cabinetul Tariceanu, nefiind afiliat politic si fiind considerat un profesionist.

In ianuarie 2009, a refuzat un post de secretar de stat sau in guvernul Boc, dorind sa isi pastreze independenta fata de orice partid politic si sa lucreze intr-un post din cadrul uneia din institutiile de la Bruxelles.

Din februarie 2009, Dacian Ciolos este director pentru programe de dezvoltare rurala in cadrul Comisiei Europene.

Din iulie 2009, este presedintele Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania, infiintata de Traian Basescu pe 6 iulie 2009.

Pe 12 octombrie 2009, guvernul roman l-a nominalizat pe Dacian Ciolos pentru functia de comisar european pentru portofoliul agriculturii, iar vineri, 28 noiembrie 2009, a fost nominalizat de catre Jose Manuel Barroso.

In ianuarie 2010 noua lista de comisari europeni nominalizati va fi aprobata prin vot de catre Parlamentul European.

Data publicarii: 28.11.2009
Categorie: Politica
Toate stirile
Arhiva stiri
Soft Restaurant
Bine ati venit! Va rog sa intrati..
Cu ce va servim?
www.nexusmedia.ro
Nexus ERP
Solutie ERP Completa
Preia Controlul Afacerii Tale!
www.nexusmedia.ro
Nexus Certificari
Solutie destinata Certificator
de calitate (iso, haccp, etc)
www.nexusmedia.ro
Nexus Service Auto
Solutie Informatizare Service-Auto
PreComanda, Istoric,Tarife,Factura
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro