Dacia intra pe piata vehiculelor 4x4 cu modelul Duster

Dacia intra pe piata vehiculelor 4x4 cu modelul Duster
Duster este un model 4X4 robust, fiabil si usor de intretinut, destinat clientilor care au nevoie in utilizarea cotidiana de un vehicul cu capacitati de teren reale.
Dacia Duster este un vehicul economic:
 • la achizitie : ofera un raport pret/spatiu interior/prestatii imbatabil
 • in utilizare : este echipat cu motorizari cu consum redus de carburant si cu emisii scazute de CO2. Versiunile diesel ale Dacia Duster emit sub 140 g CO2/km in versiunea 4X2 - primind astfel semnatura Dacia eco2 - si sub 150 g CO2/km in versiunea 4X4.

  Cu Duster, Dacia arata ca este posibil sa propui un vehicul de teren functional, abordabil si ecologic. Marca Dacia, care a bulversat piata auto odata cu lansarea modelului Logan in 2004, dovedeste acum, odata in plus, capacitatea sa de a rasturna codurile stabilite.

  Dacia Duster este fabricat in uzina din Mioveni. Incepand din primavara anului 2010, el va fi vandut in cele doua versiuni, 4X2 si 4X4, in Europa, in Turcia si in tarile din Nordul Africii (Maghreb).

  Duster este un vehicul cu ambitii internationale, atat comerciale cat si industriale. Lansarea sa va avea loc progresiv in diferite regiuni ale lumii, sub marcile Dacia sau Renault, asa cum este deja cazul modelelor Sandero si Logan.

  Dacia Duster, un design de 4X4

  Dacia Duster se prezinta de la bun inceput ca un model 4X4 veritabil. Partea sa frontala se distinge prin impresia de robustete pe care o degaja: aripile largi, impozantul bandou cromat al calandrului precum si bara de protectie masiva nu lasa nicio indoiala cu privire la apartenenta modelului Duster la universul 4X4. Din profil, garda la sol suprainaltata, pasajele rotilor bine marcate si elementele de protectie a caroseriei invita soferul la asaltul soselelor si drumurilor cele mai dificile.

  Cu o lungime de 4,31 m si o latime de 1,82 m, Dacia Duster afiseaza dimensiuni compacte. Gabaritul sau ii permite sa evolueze la fel de bine atat intr-un mediu urban, cat si in utilizare off-road. Ancorat evident in lumea vehiculelor tot teren, Dacia Duster prezinta linii seducatoare dar fara ostentatie.

  Capacitati reale de trecere in teren accidentat

  Dacia Duster a fost conceput pentru a infrunta toate tipurile de sosele si drumuri, oriunde in lume. Pentru a raspunde acestor nevoi variate, Dacia Duster va fi disponibila in toate tarile de comercializare in versiunea 4X2 - pentru clienti care doresc un vehicul cu garda mare la sol, cu o pozitie de conducere inalta la volan, dar care nu au o nevoie reala de patru roti motrice in utilizarea cotidiana - si in versiunea 4X4 pentru o utilizare mai larga.

  Baza rulanta ranforsata a modelului Dacia Duster este adaptata pentru o utilizare atat in afara drumurilor amenajate cat si pentru o utilizare off-road datorita unei garzi la sol inalte (de peste 200 mm) si a unor unghiuri de trecere importante (30° pentru unghiul de atac si de peste 35° pentru unghiul de degajare).

  Dacia Duster este un 4X4 usor de utilizat care nu este destinat exclusiv expertilor in sofatul off-road. Greutatea sa limitata la 1 180 kg in versiunea 4x2 si 1 280 kg in versiunea 4x4, combinata cu dimensiunile sale compacte, fac din Duster un vehicul deosebit de agil. Datorita unei comenzi unice si intuitive (de provenienta Nissan) situata in habitaclu, la baza consolei centrale, soferul unei Dacia Duster poate selecta cu usurinta modul de tractiune al vehiculului.

  Motorizari fiabile, economice si cu un nivel scazut de CO2

  Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP precum si cu doua motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP si 1.5 dCi de 105 CP, prezente deja pe numeroase vehicule din gama Renault.

  Aceste motoare raspund perfect criteriilor de cost, de robustete si de usurinta in exploatare care caracterizeaza marca Dacia. Ele permit modelului Duster sa afiseze un consum redus si un bilant ecologic performant avand in vedere ca versiunile diesel dCi emit sub 140 g CO2/km in versiunea 4X2 - beneficiind astfel de semnatura Dacia eco2 - si mai putin de 150 g CO2/km in versiunea 4X4.

  Dacia Duster pilotata de Alain Prost pe pistele de gheata ale Trofeului Andros

  Versiunea sportiva a modelului Dacia Duster, pilotata de Alain Prost, a pornit la asaltul pistelor de gheata ale competitiei Trofeul Andros 2009-2010 al carui start a fost dat la Val Thorens in zilele de 5 si 6 decembrie. La volanul unei masini Dacia Duster, Alain Prost a obtinut locul al doilea in clasamentul general al acestei curse.

  Viitoarea mansa se va derula in zilele de 12 si 13 decembrie in Andorra pe circuitul de la Grandvalira.
 • Data publicarii: 11.12.2009
  Categorie: Opinii
  Emitent stire: Dacia Group
  Sursa preluare stire: http://www.daciagroup.com/
  Toate stirile
  Arhiva stiri
  Sistem de Nano filtrare apa Chanson
  Soft Restaurant
  Bine ati venit! Va rog sa intrati..
  Cu ce va servim?
  www.nexusmedia.ro
  Comanda Domeniu Web
  24,78 € domeniu .RO
  Rezervare instantanee...
  www.123host.ro
  SoftWare Parc Auto
  Auto*Utilaje*Tarife*Consumuri
  Alarme si atentionari configurabile
  www.nexusmedia.ro
  Nexus Service Auto
  Solutie Informatizare Service-Auto
  PreComanda, Istoric,Tarife,Factura
  www.nexusmedia.ro

    Linkuri utile
     NXM Online Tools
  NXM.ro

     Nexus ERP Software
  NexusERP.ro

     Cursuri de schimb valutare
  cursvalutar-db.ro

     Gazduire web si Domenii .RO
  123Host.Ro

     Valideaza Coduri Uzuale
  Valideaza.Ro

     Coduri Postale
  CoduriPostale-db.Ro

     Coduri Utile
  123Coduri.Ro