Vanzarea de locuinte ANL catre tineri

Vanzarea de locuinte ANL catre tineri
Guvernul a adoptat o Hotarare prin care se creeaza cadrul legal pentru vanzarea a 2.338 locuinte ANL catre tinerii care au locuit cu chirie in ele mai mult de 3 ani.
Aceste imobile, construite prin ANL pana la 24 aprilie 2008 au fost trecute din proprietatea publica in proprietatea privata a statului, a anuntat Purtatorul de Cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

"Aceasta masura raspunde solicitarilor care vin din partea consiliilor locale, administratori ai acestor locuinte, si care vor avea astfel posibilitatea sa le vanda actualilor chiriasi”, a declarat Purtatorul de Cuvant al Executivului.

Locuintele se situeaza in localitati din judetele: Arad, Arges, Botosani, Caras-Severin, Constanta, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Suceava, Teleorman, Tulcea si Vaslui.

Locuintele trecute din proprietatea publica in proprietatea privata a statului prin Hotararea de Guvern adoptata astazi creeaza cadrul legal pentru vanzarea a 2338 de locuinte, pe langa cele 6.963 de locuinte trecute deja in proprietatea statului prin alte acte normative adoptate in acest an de Guvern.

In ceea ce priveste pretul de vanzare al acestor locuinte, modalitatea prin care acesta se stabileste de catre unitatile administrativ-teritoriale se face in baza evaluarii realizate de catre o persoana fizica sau juridica, iar valoarea de vanzare, conform legii, se stabileste aplicand procedura de abordare prin cost. Practic, valoarea de vanzare este data de costul de inlocuire a cladirii, adica de construire a unei alte locuinte similare, dar nu mai mic decat valoarea de inventar adusa la zi.

De asemenea, legea prevede unele conditii de vanzare: sa locuiesti neintrerupt trei ani de zile in acel imobil, pretul sa fie achitat integral la vanzarea locuintei, titularul sa nu aiba in proprietate o alta locuinta. De asemenea, venitul mediu pe fiecare membru al familiei nu trebuie sa depaseasca salariul mediu brut pe economie.

Sumele acumulate in urma vanzarii locuintelor construite in cadrul Programului sunt destinate finantarii constructiei de noi locuinte, destinate inchirierii catre tineri.


Data publicarii: 15.12.2009
Categorie: Auto
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Sistem de Nano filtrare apa Chanson
Nexus BeautyCenterSoft
Soft: Salon, Frizerie, SPA, Gym
Vrei sa stii ce face?
www.nexusmedia.ro
Comanda Domeniu Web
24,78 € domeniu .RO
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
Domenii Web .RO
24,78 € impreuna cu gazduire
29,99 € fara gazduire
www.123host.ro
Nexus BeautyCenter
Soft Salon,Frizerie,SPA,Gym
Vrei sa stii cu ce te ajuta?
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro