Misiune mixta CE-FMI in Romania

Misiune mixta CE-FMI in Romania
O echipa tehnica comuna a Comisiei Europene si FMI a efectuat o vizita la Bucuresti intre 14-16 decembrie pentru a continua discutiile referitoare la programul de asistenta multilaterala
Misiunea a constatat ca s-au realizat progrese bune in atingerea tintei referitoare la deficitul bugetar de 7,3% din PIB in 2009. Totusi un control strict al cheltuielilor ramane esential.

In ceea ce priveste anul 2010, misiunea si autoritatile au convenit la nivel tehnic un set de masuri de consolidare fiscala echivaland 2,5% din PIB, in special concentrate pe partea de cheltuieli a bugetului. Avand in vedere ca previziunile macroeconomice pentru 2010 sunt mai bune decat se prognoza initial, aceste masuri par a fi suficiente pentru a atinge tinta de deficit de 5,9% prevazuta in program.

Noul guvern este incurajat, cand va fi instalat, sa aprobe proiectul de buget si sa il trimita parlamentului pentru adoptare. Pentru obtinerea unei ajustari economice sustenabile, este de asemenea important sa se continue progresele inregistrate in privinta reformelor structurale importante precum legea responsabilitatii fiscale si reforma pensiilor.

Cu conditia ca aceste evolutii sa fie confirmate, Comisia spera sa termine cu succes evaluarea la sfarsitul lunii ianuarie 2010. Aceasta ar permite eliberarea transei de EUR 1 miliard conform programului UE de asistenta a balantei de plati.Data publicarii: 17.12.2009
Categorie: Politica
Emitent stire: Guvernul Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Apa alcalina ionizata Chanson VS 70
Nexus Retail
Informatizare completa Magazin
Supermarket, Statie de benzina
www.nexusmedia.ro
Nexus Health
Solutie Software Integrata
Laboratoare Analize Medicale
www.nexusmedia.ro
Nexus Invoice.POS
Solutie facturare integrata
Magazine si Depozite.
www.nexusmedia.ro
Comanda Domeniu Web
24,78 € domeniu .RO
Rezervare instantanee...
www.123host.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro