Emisiune numismatica dedicata domnitorului Vlad Tepes

Emisiune numismatica dedicata domnitorului Vlad Tepes
Set de monede din aur, argint si tombac cuprat dedicata domnitorului Vlad Tepes cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti
In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 16 septembrie 2009, o moneda din aur, o moneda din argint si o moneda din tombac cuprat dedicate domnitorului Vlad Tepes cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti de catre acesta, la 20 septembrie 1459.

Aversul prezinta in prim plan, portretul domnitorului Vlad Tepes; sub portret, inscriptia „VLAD TEPES”; in stanga, imaginea unei ferestre din palatul voievodal „Curtea Veche”; sub ea, stema Romaniei; la exterior, in partea de sus, inscriptia „ROMANIA”, dedesubtul ei, valoarea nominala a monedei si anul emisiunii ? 2009.

Reversul prezinta in centru, imaginea palatului voievodal „Curtea Veche”; deasupra, documentul primei atestari a Bucurestiului si inscriptiile „1459” si „BUCURESTI”; dedesubt, inscriptiile „PALATUL VOIEVODAL „CURTEA VECHE”, in dreapta si „550 DE ANI DE LA PRIMA ATESTARE DOCUMENTARA”, pe mijloc.

Preturile de vanzare, exclusiv TVA, sunt urmatoarele: 4.340 lei/buc. pentru moneda de aur, 185 lei/buc. pentru moneda de argint si 85 lei/buc. pentru moneda de tombac cuprat si nu includ pretul casetei de prezentare.

Data publicarii: 14.09.2009
Categorie: Esential
Emitent stire: Banca Nationala a Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.bnr.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
123Host.Ro
Comanda Domeniu .RO cu 24,78 €
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
Nexus Certificari
Solutie destinata Certificator
de calitate (iso, haccp, etc)
www.nexusmedia.ro
Nexus Analyst
Bilant, Bugete, Centre de profit
Cash-Flow, Indicatori economici
www.nexusmedia.ro
Soft Restaurant
Bine ati venit! Va rog sa intrati..
Cu ce va servim?
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro