Emisiune numismatica dedicata domnitorului Vlad Tepes

Emisiune numismatica dedicata domnitorului Vlad Tepes
Set de monede din aur, argint si tombac cuprat dedicata domnitorului Vlad Tepes cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti
In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 16 septembrie 2009, o moneda din aur, o moneda din argint si o moneda din tombac cuprat dedicate domnitorului Vlad Tepes cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti de catre acesta, la 20 septembrie 1459.

Aversul prezinta in prim plan, portretul domnitorului Vlad Tepes; sub portret, inscriptia „VLAD TEPES”; in stanga, imaginea unei ferestre din palatul voievodal „Curtea Veche”; sub ea, stema Romaniei; la exterior, in partea de sus, inscriptia „ROMANIA”, dedesubtul ei, valoarea nominala a monedei si anul emisiunii ? 2009.

Reversul prezinta in centru, imaginea palatului voievodal „Curtea Veche”; deasupra, documentul primei atestari a Bucurestiului si inscriptiile „1459” si „BUCURESTI”; dedesubt, inscriptiile „PALATUL VOIEVODAL „CURTEA VECHE”, in dreapta si „550 DE ANI DE LA PRIMA ATESTARE DOCUMENTARA”, pe mijloc.

Preturile de vanzare, exclusiv TVA, sunt urmatoarele: 4.340 lei/buc. pentru moneda de aur, 185 lei/buc. pentru moneda de argint si 85 lei/buc. pentru moneda de tombac cuprat si nu includ pretul casetei de prezentare.

Data publicarii: 14.09.2009
Categorie: Esential
Emitent stire: Banca Nationala a Romaniei
Sursa preluare stire: http://www.bnr.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Nexus Retail
Informatizare completa Magazin
Supermarket, Statie de benzina
www.nexusmedia.ro
Nexus Invoice.POS
Solutie facturare integrata
Magazine si Depozite.
www.nexusmedia.ro
Nexus Restaurant
Solutie: Restaurant,Bar,Gelaterie,
FastFood,Catering * Touch&PDA
www.nexusmedia.ro
Nexus BeautyCenterSoft
Soft: Salon, Frizerie, SPA, Gym
Vrei sa stii ce face?
www.nexusmedia.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro