11 website-uri, in atentia ANPC

11 website-uri, in atentia ANPC
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a desfasurat o actiune de verificare a 11 website-uri care comercializeaza produse electronice pe piata din Romania si a decis continuarea investigatiilor in cazul a 6 dintre acestea.
Actiunea face parte dintr-un amplu proiect coordonat de Comisia Europeana prin DG SANCO si are ca scop verificarea respectarii prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte si a legislatiei din domeniul comertului electronic si a comertului la distanta. In cadrul acestui proiect, denumit Internet Sweep, investigatiile s-au desfasurat simultan in 26 de state membre ale Uniunii Europene, cat si in Norvegia si Islanda, care fac parte in Reteaua de Cooperare in domeniul protectiei consumatorilor. Au fost vizate website-uri care comercializeaza produse din categoria celor mai bine vandute electronice pe piata europeana, si anume: MP3/MP4 playere, PC-uri si accesorii, camere foto digitale, DVD–uri, telefoane mobile si console de jocuri.

Comisarul European pentru protectia consumatorilor, Meglena Kuneva, a facut publice, in cursul zilei de ieri, rezultatele preliminare ale Internet Sweep 2009, obtinute in urma centralizarii si analizarii raportarilor de la autoritatile nationale.

Raportul Comisiei totalizeaza un numar 369 de website-uri verificate de autoritatile statelor participante, criteriile de selectie fiind popularitatea acestora sau reclamatiile primite de la consumatori. Modalitatea de selectare a acestor site-uri este definita prind procedura de desfasurare a actiunii de Sweep Internet, luandu-se in considerare nemultumirile exprimate de consumatori vis-a-vis de anumite website-uri si statisticile referitoare la acest domeniu de piata. 200 dintre website-urile verificate se bucura de o larga popularitate, fiind printre cele mai accesate si utilizate de catre consumatorii europeni pentru achizitionarea de produse electronice.

Conform procedurii de desfasurare a Sweep Internet 2009, in a II-a etapa a proiectului, website-urile care prezinta suspiciuni vor fi reverificate si se vor intreprinde actiunile care se impun pentru corectarea neregulilor constatate. Rezultatele finale vor fi comunicate de Comisie la jumatatea anului viitor.

Data publicarii: 25.09.2009
Categorie: Companii
Emitent stire: Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului
Sursa preluare stire: http://www.anpc.gov.ro/
Toate stirile
Arhiva stiri
Apa alcalina ionizata Chanson VS 70
Nexus Service Auto
Solutie Informatizare Service-Auto
PreComanda, Istoric,Tarife,Factura
www.nexusmedia.ro
Nexus Retail
Informatizare completa Magazin
Supermarket, Statie de benzina
www.nexusmedia.ro
Comanda Domeniu Web
24,78 € domeniu .RO
Rezervare instantanee...
www.123host.ro
123Host.Ro
Comanda Domeniu .RO cu 24,78 €
Rezervare instantanee...
www.123host.ro

  Linkuri utile
   NXM Online Tools
NXM.ro

   Nexus ERP Software
NexusERP.ro

   Cursuri de schimb valutare
cursvalutar-db.ro

   Gazduire web si Domenii .RO
123Host.Ro

   Valideaza Coduri Uzuale
Valideaza.Ro

   Coduri Postale
CoduriPostale-db.Ro

   Coduri Utile
123Coduri.Ro